28 Haziran 2013 Cuma

Siz de alışverişkoliklerden misiniz?

Açılış yazısında altına basa basa söyledim; "Ben alışverişkoliğim, evet öyleyim" diye. Bu sebeple ilk önerimi bu konu üzerine yapmak istiyorum :) Eğer siz de benim gibi alışverişkolikseniz, bir de üstüne romantik komedi'leri seviyorsanız bu öneri tam size göre!

Bu yazının kahramanı Rebecca Bloomwood. Kendisiyle tanışma fırsatınız olmadıysa ben tanıştırayım: Rebecca Bloomwood, ünlü yazar Sophie Kinsella'nın "Alışverişkolik" (Orijinal adı Shopaholic) serisinin ana karakteri...

Londra'da ev arkadaşıyla yaşayan bu cici kız, bir finans dergisinde gazeteci olarak çalışıyor. Alışveriş tutkusu yüzünden de başı oldukça dertte. Çok borcu birikmiş, kredi kartlarını ödeyemediği için de bankalardan arka arkaya ihtar yazıları geliyor. Ne yapacağını bilemese de alışverişe hâlâ "dur" diyemiyor.

"Ben bu borçları nasıl öderim, ne yaparım?" diye düşünürken (ve bir yandan alışverişe devam ederken elbette), Luke adında yakışıklı bir adamla tanışıyor. Eee adı üstünde bu kitap bir "romantik komedi", içinde romantizm olmazsa olur mu? :) Ama yok, devamını anlatmayayım ki size de okuyacak bir şeyler kalsın...

Yazarı da biraz tanıyayım derseniz anlatayım: Sophie Kinsella (gerçek adıyla Madeleine Wickham) bir romantik komedi yazarı. En ünlü serisi Alışverişkolik ama tabii daha birçok farklı kitabı da var. Sır Tutabilir Misiniz? (Can You Keep A Secret?), Pasaklı Tanrıça (The Undomestic Goddess), Beni Hatırladın Mı? (Remember Me?) ve Yirmiler Kızı (Twenties Girl); yazarın Alışverişkolik serisi dışında okuyabileceğiniz keyifli kitaplarından...


İlk kitabı 2000 yılında, son kitabı ise 2010 yılında yayınlanan  Alışverişkolik (Shopaholic) serisinin kitapları yayınlanma sırasına göre şöyle:

- Bir Alışverişkoliğin İtirafları (Confessions of a Shopaholic)
- Alışverişkolik Yurtdışında (Shopaholic Abroad)
- Alışverişkolik ve Evlilik (Shopaholic Ties The Knot)
- Alışverişkolik ve Ablası (Shopaholic & Sister)
- Alışverişkolik ve Bebeği (Shopaholic & Baby)
- Mini Alışverişkolik (Mini Shopaholic)

D&R, Remzi, İnkılap Kıtabevi gibi büyük kitapevi mağazalarında hem Türkçe hem de İngilizce versiyonları bulunabiliyor serinin kitaplarının.

Eğer kitap okuma konusunda çok istekli değilseniz filmini de izleyebilirsiniz; çünkü ilk kitabın filmi de var. Idefix'ten CD olarak satın alabileceğiniz filmin başrollerinde Isla Fisher (karakter: Rebecca Bloomwood) ve Hugh Dancy (karakter: Luke Brandon) oynuyor. 2009'da çekilen filmin yönetmeni P. J. Hogan. Oyuncuların arasında Joan Cusack, John Goodman, John Lithgaw gibi ünlü isimler de var.

Evet sevgili alışverişkolikler, böylelikle ilk önerimizin sonuna geldik. Keyifli okumalar & izlemeler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder