21 Ağustos 2013 Çarşamba

Aya Yorgi Koyu...

Çeşme’nin en güzel yerlerinden biri, tartışmasız Aya Yorgi Koyu... Neredeyse "Tatilimi Çeşme'de geçirdim" yerine "Aya Yorgi"de geçirdim diyebilirim :)


Burada bol müzikli, bol eğlenceli, renkli, hareketli, cıvıl cıvıl plajlar var, hepsi de sıra sıra dizilmiş. Eğer Aya Yorgi'ye henüz gitmediyseniz (pek mümkün değil ama:)) ya da buradaki tüm plajları bilmiyorsanız diye sırasıyla yazıyorum şimdi. Hazır mısınız? :)

Babylon tam da Babylon ruhunu plajda keyifle yaşamaya devam etmek için ideal. Radyo Babylon’un müziklerini dinlerken bir yandan güneşleniyor ve muhteşem denizin keyfini çıkarıyorsunuz. Plaj yaklaşık 1000 kişilik bir kapasiteye sahip.

Çimenli alanları çocuklu aileler için oldukça uygun. Yok eğer arkadaş grubuyla geldiyseniz, çocuksuz bölgede de keyfinize bakabilirsiniz; haberiniz olsun.

Sole&Mare, Aya Yorgi Koyu'na en hakim noktalardan birinde yer alıyor. 10 seneden fazla süredir faaliyet gösteren bu beach club, gençlerin en çok tercih ettiği mekanlardan biri diyebiliriz... Türkiye'ye gelen Cruise gemilerinin misafirleri bile buraya uğramadan gitmiyor desek yanlış olmaz herhalde.

Şezlong ile rahat ediyorsanız kötü haber: Burada yastıklar üzerinde güneşleniyorsunuz. Ama bu bir dezavantaj değil, sadece tercih meselesi elbette...

Marrakech, 1,400 m2 alan üzerine kurulu bir diğer favori beach club... 50 metrelik sahil şeridiyle burası da Aya Yorgi'ye hakim bir noktada bulunuyor. Ayrıca 25 metrelik de bir iskelesi var.

Tasarımıyla da göz dolduran bu beach club, özellikle akşamları gençlerin akınına uğruyor. Aman ha rezervasyonsuz gideyim demeyin. Özellikle de Marrakech'e; çünkü Marrakech'in gerek gündüz gerekse gece kapıdan misafir alırken çok ama çok seçici olduğunu da duydum, benden söylemesi...

Paparazzi, koyun en eski mekanlarından biri... 26 yıldan bu yana aynı isimle, aynı yerde, aynı işletmeci ve aynı çizgiyle misafirlerini ağırlıyor. Bungalova benzer tasarımı, Paparazzi'yi koyun diğer plajlarından gözle görülür biçimde ayırıyor.

Mekan, Akdeniz ve Ege mutfağının en özel yemeklerini sunuyor. Sloganları “Mutluluğun ayakları suya değer mi?” Paparazzi’de gerçekten değiyor. Ama gitmeden önce rezervasyon yaptırmak şart! Sakın unutmayın :)

Kafe Pi Aya Yorgi'deki son durağımız ve benim favori mekanım... Retro bir tarzı var buranın; renkli, cıvıl cıvıl bir beach club. Biz açıkçası en rahat burada vakit geçirdik diyebilirim. Şezlongları çok rahat (Bu yazıdan da anlayacağınız gibi ben şezlongda daha rahat ediyorum), Aya Yorgi'nin sonunda olduğu için karmaşadan daha uzak bir noktada. Yemekleri de oldukça lezzetli. Test edildi, onaylandı :)

Bu plajların hepsi gündüzleri beach club, geceleri kulüp olarak hizmet veriyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey şu: Yer bulabilmek için ya çok erken gitmek ya da rezervasyon yaptırmak durumundasınız. Haa bir de kızlı-erkekli bir grup olarak gitmenizde fayda var. Örneğin; 2 erkek giderseniz almayabiliyorlarmış. Benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder