5 Ağustos 2013 Pazartesi

Yok böyle telefon!


Bu yazıyı okumadan önce lütfen şurayı tıklayarak videoyu izleyin...

---o---

Ben bu videoyu yıllar önce bir arkadaşım sayesinde görmüştüm. Videoda anlatılan (ve yanda gördüğünüz) cihaz ne harika, değil mi? 

Hayal edebileceğimizden çok daha fazlasını avucumuzun içine koyan muhteşem bir cihaz... Bir nevi mucize! Hem video gösterici, hem simultane çevirmen, hem kahve makinası, hem müzik aleti hem de tıraş makinesi; normal telefon özelliklerinin yanı sıra... Ama size üzücü bir haberim var: 

Maalesef Pomegranate isimli bir telefon sadece bir kurgu... 

Pomegranate telefonu, Nova Scotia'nın reklam kampanyası... "Nova Scotia da neymiş?" derseniz (ki ben demiştim), hemen açıklayayım: Kanada’nın güneydoğusunda yer alan küçük bir şehir. Küçük dediğime bakmayın, aslında Atlantik Kanada'nın en kalabalık şehriymiş. 

İnternetten araştırınca adeta cennet gibi bir yere benziyor. Bu viral video da Nova Scotia'yı dünyaya tanıtmayı hedeflemiş. Herkese ulaşmıştır, ulaşmamıştır, orası tartışılır ama sizce de çok zekice bir kampanya değil mi? 

Ana tem da şu: “Bir gün, istediğiniz her şeyi bir cihazda bulabileceksiniz. Bugün, istediğiniz her şeyi bir yerde bulabilirsiniz". Burası da elbette Nova Scotia. Bir gün gider de görürsek doğru söyleyip söylemediklerini anlayacağız :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder