3 Ağustos 2013 Cumartesi

Geleceğin mağazası!

İstanbullular bilir; Benetton'un Bağdat Caddesi'nde Suadiye'de ilginç tasarımlı bir mağazası var. İçeri girmediyseniz bile önünden mutlaka geçmişsinizdir. Hani şu paslı, boyasız gibi duran asimetrik mağaza. Bilmeyenler "Nasıl yani?" diyecek şimdi ama üzülmeyin; hemen açıklıyorum...

Benetton, 2009 yılının sonlarında "geleceğin mağazaları" konseptine uygun ilk mağazasını dünyada ilk defa Türkiye'de açtı. Bu da tabii ki bizim şu paslı, boyasız, asimetrik mağaza :) 

Böyle dediğime bakmayın; mağazanın iç ve dış dizaynını dünyada ünlü mimar Piero Lissoni yaptı. 30 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz burada... "Waooww" dediğinizi duyar gibiyim, ben de aynı fikirdeyim :) Benetton Group'un en pahalı uluslararası projesi olduğu söyleniyor zaten.

Mağaza 2,000 m2 üzerine kurulu. 6 küpten oluşan ilginç bir tasarıma sahip ama küplerin hiçbiri birbirinin üstünde değil. Yandaki resimde görüldüğü gibi... Dış malzemesi, genelde heykeltraşların kullandığı "corten" adı verilen özel bir malzeme. Zaten ilk yapıldığında bu renk değildi, rengi 6 ay içerisinde oturarak bu hali aldı. Yağmurda, güneşli havalarda da değişkenlik gösteriyor.

Bu mağaza, dünya genelinde kurulacak diğer "geleceğin mağazaları"na da örnek oldu tabii... Ama burada beni asıl ilgilendiren ne? Elbette alışveriş :))

Mağazada Benetton, Sisley ve 012 markalarının yanı sıra Benetton'un İletişim ve Araştırma Merkezi olan Fabrica tarafından tasarlanan ürünler ve en önemlisi sadece İtalya'da satılan özel koleksiyon ürünleri de bulunuyor. Ne harika, değil mi? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder