12 Ağustos 2013 Pazartesi

Atlar ve insanlar arasındaki mükemmel uyum

Siz hiç hayatınızda at tiyatrosu izlediniz mi? "At tiyatrosu mu? O da ne?" dediğinizi duyar gibiyim. Sizi merakta bırakmayayım: Zingaro Tiyatrosu'ndan bahsediyorum...

Zingaro, 1984'te Bartabas tarafından kurulan bir tiyatro grubu. Grupta yaklaşık 40 yetenekli ve özel yetiştirilmiş at, 16 dansçı ve 15 Roman müzisyen bulunuyor. Tiyatronun adı da kurucu Bartabas'ın atı Zingaro'dan geliyor. İspanyolca'da "çingene" demekmiş.

Bu Fransız at tiyatrosu grubu bugüne kadar Zingaro Chimere, Eclipse, Triptyk ve Battuta isimli harika şovlar yaptı. Aslında onlara sadece "Fransız at tiyatrosu" demek doğru olmaz; çünkü onlar dünyaca ünlü bir grup artık... Ben Zingaro'nun Battuta isimli gösterisini S Uluslararası Binicilik Merkezi'nin açılışında izleme şansına sahip olmuş kişilerden biriyim. Gerçekten de inanılmazlardı!


Kostümler, danslar, müzikler ve elbette atlarla insanların arasındaki uyum ve dostluk öyle etkileyiciydi ki; hala bugün gibi aklımda... Yüzlerce izleyici dakikalarca ayakta alkışlamıştık. İnanılmaz bir atmosferdi.

Battuta'dan sonra Darshan ve Calacas diye 2 şov daha yapmışlar. Gösteri tarihlerini ve yerlerini görmek için şurayı tıklayabilirsiniz. Maalesef yakın zamanda tekrar Türkiye'ye geleceklerine dair bir haber okumadım ama eğer siz onların gösteri yapacakları ülkelerde/şehirlerde yaşıyorsanız veya şans eseri o tarihlerde turistik amaçla ziyaret edecekseniz sakın kaçırmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder