30 Haziran 2013 Pazar

Yaşasın akapella!

Ben tam bir akapella tutkunuyum! Eminim biliyorsunuzdur ama bilmeyenler varsa yazayım:

Akapella çok sesli bir müzik türü... Sadece insan sesi kullanılarak icra ediliyor. Yani hiçbir müzik aleti kullanılmıyor ama sanki kalabalık bir orkestra varmış gibi duyuluyor.

Belki Sertab Erener'in Zor Kadın şarkısının klibini gözünüzün önüne getirirseniz hatırlayabilirsiniz. Sertab Erener bu şarkıda Voice Male isimli bir akapella grubuyla düet yapmıştı. Gözünüzde canlanmadıysa klibi buradan da izleyebilirsiniz :)

YouTube'da aratırsanız göreceksiniz; yurtdışında birçok amatör şarkıcı akapella videoları çekerek YouTube'a yüklüyor. Bu şekilde ünlü olup albüm çıkaranlar bile var; YouTube'da Naya Marie, Daiyel, Mike Tompkins ya da Maria Zouroudis diye aratabilirsiniz ama bugün benim size bahsedeceğim grup Pentatonix...

Soldan sağa: Kevin, Mitch, Scott, Kirstie ve Avi.
Pentatonix, Teksaslı 5 gençten oluşan ünlü bir akapella grubu. Grubun üyeleri Scott Hoying (vokal), Kirstie Maldonado (vokal), Mitch Grassi (vokal), Avi Kaplan (bas sesleri çıkaran) ve Kevin Olusola (davul sesleri çıkaran). Amerika'da yayınlanan The Sing-Off isimli akapella yarışmasının 3. sezonunu kazanarak kendilerini tüm dünyaya tanıttılar ve beklenen albüm 26 Haziran 2012'de piyasaya sunuldu. US billboard 200 listesinde 14. sıraya kadar ulaştı. İlk hafta 20 bin adet satış elde edildi.

YouTube'dan videolarını izlediğimde öyle şaşırmış ve öyle beğenmiştim ki, sizlerle de paylaşmak istiyorum. İşte Pentatonix'in en beğendiğim videoları:

- Tartışmasız olarak en beğendiğim videoları, 11. yüzyıldan günümüze şarkıları potburi halinde sundukları "Evolution of Music" videosu. İzlemek için burayı tıklayın.

- Gotye'nin Somebody That I Used To Know şarkısını eminim biliyorsunuzdur. Bir de Pentatonix'ten dinlemek isterseniz burayı tıklayın.

- Moves Like Jagger şarkısını seviyorsanız, bir de Pentatonix yorumunu dinleyin. Bu şarkıyı Maroon 5 mı, Pentatonix mi daha güzel söyledi, kendiniz karar vermek için burayı tıklayın.

- The Sing-Off yarışmasında yarışırken sergiledikleri, bence en tatlı ve en keyifli performansları... Stuck Like Glue şarkısını dinlemek için burayı tıklayın.

Yaşasın akapella! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder