28 Temmuz 2013 Pazar

Başka gezegenlerde kaç kilosunuz?

Biz hanımlar genelde kilolarımıza takığızdır; her daim bir rejim muhabbetidir gider, bilirsiniz... Mesela istisnasız her Pazartesi diyete başlanır, Pazar gününe kadar yenilebilecek her şey "son kez" diye diye yenilir ama ne hikmetse her Salı da diyetten çıkılır falan :)

Yani diyeceğim o ki, kilomuzla oldukça haşır neşiriz. Genellikle tartıya gün aşırı çıkar, ince ince hesaplar yaparız. Yeri gelir "200 gram vermişim" diye sevinir, yeri gelir "birkaç kilo almaktan ne çıkar" diye kendimizi avuturuz. Kaç kilo olduğumuzu (başkalarına söylemesek de :)) biliriz. Dünya'daki ağırlığımızı gayet iyi biliyoruz da acaba diğer gezegenlerde kaç kiloyuz? 

Exploratorium'un ilginç bir sayfası var bu konuda. Burayı tıklayıp sayfaya girdiğinizde karşınıza kilonuzu yazabileceğiniz bir ekran çıkıyor. Kilonuzu yazıp enter'a bastığınızda ise size diğer gezegenlerdeki ağırlığınızı söylüyor.

Örneğin; dünyada 56 kilo olan bir kişiyi ele alalım. Bu kişi Venüs’te 50.7 kg demektir. Rejimsiz, sporsuz, anında 5.3 kg zayıflama! Ne harika, değil mi? :) 

Merkür, Mars, Uranus, Jüpiter, Satürn, daha birçok gezegen var. Hatta aydaki ağırlığınızı bile öğrenebilirsiniz. Merak edenlere, ilgisini çekenlere duyurulur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder