6 Temmuz 2013 Cumartesi

Google'da arama yapmanın incelikleri

İnternette arama yapmak artık günlük hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası... Birçoğumuz da elbette Google kullanıyoruz. Peki Google’da her aradığınızı bulabiliyor musunuz?

Birçok kişi Google'da arama yapma konusunda yeterince bilgiye sahip değil ve bu sebeple kolaylıkla bulunabilecek bazı bilgileri aramak için saatler harcayabiliyor ve işlerine yarayacak bilgilere ulaşamıyorlar. 

Ama sonuçta hepimizin vakti kısıtlı ve değerli... Bu sebeple arama yaparken dikkat edebileceğiniz bazı ipuçları vermek istiyorum size:

• Arama yaparken bir yerine birden fazla kelime kullanırsanız, arama sonuçları ekranında görüntülenen sayfa sayısını azaltmış olursunuz ve doğal olarak aradığınız bilgiye daha kolay ulaşırsınız.

• Aradığınız bilgilerin başına ve en sonuna tırnak (") işareti koyarsanız, tırnak içerisinde geçen ifadenin tüm kelimelerinin bir arada olduğu sayfaları görmüş olursunuz arama sonucunda. Bu da işinizi kolaylaştırır. Örnek: "çocuk kitapları"

• Neden bilmiyorum ama aradığınız kelimeleri çoğul yazmak yerine tekil yazmak da işe yarıyor.

• Son olarak içinde mutlaka geçmesini istediğiniz kelimeleri yazarken başına '+' koyun. Örnek: +sağlıklı +diyet

• Eğer aradığınız bir resimse, Google arama ekranının üstündeki seçeneklerden Images'ı (Görseller) seçerseniz, sadece görselleri görmüş olursunuz. Bu da sizi tek tek sitelerin içine girip bakma derdinden kurtarır.

Umarım bu öneriler faydalı olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder