8 Temmuz 2013 Pazartesi

Genel kültürünüze güveniyor musunuz?


Yandaki resimde gördüğünüz oyunu hiç duydunuz mu ya da oynadınız mı bilmiyorum ama eğer cevabınız "hayır" ise eğlenceye hazır olun! :)

Hasbro'yu bilirsiniz. Hani şu Playskool, Play-doh gibi birçok markanın üreticisi firma. İşte bu oyun da Hasbro tarafından üretilmiş. Adı: Trivial Pursuit

Dünya çapında üne sahip, genel kültür ve popüler kültür konulu bir kutu oyunu bu... 1979'da bir spor editörü ve bir fotoğraf editörü tarafından geliştirilen bu oyun, 1982'de piyasaya sunulmuş. Oyunu biraz yakından tanıyalım derseniz:

Birçok kutu oyununda olduğu gibi bunda da bir yol haritası var. Bu harita 6 bölmeli bir tekerleğe benziyor ve coğrafya, tarih, bilim ve doğa gibi farklı temalara ait renklere ayrılmış. Oyuncular zar atıp piyonlarını haritada ilerletiyor. Hangi rengin üzerinde dururlarsa, o rengin konusundaki kartlarından bir soruyu cevaplıyor. Sorular kartların üzerinde yazıyor ve her bir kartta tüm temalardan birer soru bulunuyor. Cevaplar ise kartların arkasında yer alıyor. 


Duraklardan bazıları daha önemli ve bu önemli duraklardaki soruları bilenler, piyonun bölmeli kısmına yerleştirilmek üzere özel bir esktra piyon kazanıyor. Sonuçta oyunun amacı, her temadan birer piyonu en kısa sürede kendi piyonunuzun içine yerleştirmek...

Bugüne kadar bu oyundan ne kadar satılmış olabilir sizce? 90 milyondan fazla! Oyunun Trivial Pursuit Family, Trivial Pursuit For Kids Game gibi versiyonları da bulunuyor üstelik.

Eğlenceli vakit geçirmek, bilgi dağarcığınızı sınamak ve yepyeni genel kültür bilgileri edinmek için ideal bir seçim... Denemizi tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder